Yeni Uzaylı Masalı: Yaş 78 – Bölge 51

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) bugün geçtiği bir haber yeni bir “uzaylı” itirafı içeriyor. Radikal vakit kaybetmeden yayınladıktan kısa bir süre sonra, daha biz bu yazıyı yazıp yayınlayana kadar da pek çok haber portalı tarafından “Ünlü bilim adamının ölmeden önceki itirafları” başlığıyla paylaşıldı. Önce haberimize göz atalım:

fft81_mf2523500Ünlü bilim adamı ölmeden önce kendisini kayıt altına alarak ABD’de çok gizli projelerin yürütüldüğü Nevada eyaletindeki “Area 51” olarak adlandırılan askeri üste dünyaya ziyarete gelen uzaylıların varlığıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında kaydedilen videoda ABD’li ünlü bilim adamı Boyd Bushman bu merkezde mühendis olarak çalışırken gizlice ele geçirilmiş uzaylıların fotoğraflarını yayınladı. Bushman, ABD’li yetkililer tarafından sürekli inkar edilen Area 51 merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söyledi.

Boyd Bushman çekilen fotoğrafları delil olarak göstererek kayıt altına aldığı videoda Area 51 merkezinde ele geçirilen uzaylıların iki tür olduğuna işaret etti. Uzun parmaklara ve perdeli ayaklara sahip olanların “Quintumnia” adlı bir gezegenden dünyaya geldiklerini ileri süren Bushman Nevada’daki üste çalışanların bunları iki gruba ayırmasının nedeni olarak da birinin dünyalılara daha yakın olduğunu diğer grubun ise daha düşmanca bir tavır gösterdiğini iddia etti.

HENÜZ YALANLAMA GELMEDİ

40 yılı aşkın tetkik ve patent üzerine çalışmalar yapan Boyd Bushman aralarında Hughes Aircraft, General Dynamics, Lockheed Martin ve Texas Instruments gibi şirketlerde önemli araştırmalarda bulundu. Bushman’ın bu itiraflarına ABD’den henüz bir yalanlama gelmedi. (Mehmet Çiftçi/ DHA)

Haberde bahsi geçen videonun orijinali ise şu:

Haberde fotoğrafını gördüğünüz Boyd Bushman, daha önce pek çok havacılık ve uzay şirketinde çalışmış oldukça deneyimli bir mühendis. Stinger füzesinin kritik sistemleri de dahil pek çok silah, algılama ve havacılık teknolojisinin mucidi. 1936 doğumlu olan Bushman geçtiğimiz Ağustos’ta gözlerini hayata yumdu. Bahse konu mülakat videosu, “Bushman’ın son röportajı” olarak sunuluyor. Youtube’da yer alan video, kendini Linked in’de bağımsız uçak mühendisi olarak tanımlayan Mark Q Patterson tarafından çekilmiş ve Youtube’a da bizzat kendisi tarafından koyulmuş. Altında videoyu yayınlayanın yazdığı detaylı bir açıklama yok. Onun yerine “Emekli bilim insanı Bushman, UFO’lar, 51. Bölge ve Yerçekimini Yenebilme ile ilgili fikirlerini açıklıyor” diyor.

Gerçek olamayacak kadar “gerçek” görünen bu iddiaların emekli bir havacılık & uzay personelince sarf edilmiş olmasının basında yarattığı heyecanı anlayabiliyoruz; ama üzücü gerçek şu ki, Bushman tüm şöhretli geçmişine rağmen bir süredir bu tip röportajlarla ilgi çekme derdine düşmüş yaşlı bir amcamız. Gelin bu videoyu tahlil edelim ve Bushman’ın söylediklerine niçin şüpheyle baktığımızı da basitçe ifade edelim:

1. Her ne kadar haberlerde “ölmeden önce itiraf etti” gibi bir hava verilmiş olsa da -ve hatta bazı haber siteleri bu minvalde başlıklar atasalar da- Boyd Bushman bu iddialarını yıllardır tekrarlıyor (2012, 2007). Önceki videolar, Bushman iddialarının niçin deli saçması olduğuyla ilgili daha çok fikir veriyor bize (Bkz: Madde 4 ve 5).

2. Haberde adı geçen videoda gösterilen resimler taranarak detaylı olarak görünebilecekleri şekilde dijital ortama aktarılabilirdi, ama yapılmamışlar. Kamera resimlere yakın çekim girme imkânı olmasına rağmen bunu yapmıyor. Üstelik (kendisi ele geçirmiş gibi bir intiba uyansa da aslında kendisine birisi tarafından verildiği söylenen) bu resimlerden her nedense Bushman’in daha önceki videolarında hiç bahsedilmiyor. Ayrıca fotoğrafların arkasında ya da önünde, kısaca hiçbir yerinde gizli olduğuna yönelik ya da belgenin sınıflandırılma türüne dair hiçbir ibare bulunmuyor -ki askeri gizli belgelerde bu kesinlikle yapılır-. Üstelik resimler herhangi bir belgeyle de desteklenmiyor.

3. Bushman’in gösterdiği uzaylı fotoğrafları bildiğimiz ET temasına fazlasıyla uyuyor. Daha evvel Açık Bilim’de yazdığım “Uzaylılar Neye Benzer? Hollywood Uzaylıları” adlı yazımda ifade ettiğim gibi: Başka bir gezegende farklı koşul ve şartlarda evrimleşmiş ya da yaşama adapte olmuş yaratıklara, iki göz, iki kol, iki bacak ve beş parmak vermek (evet Bushman bahse konu son videosunda 5’er el ve ayak parmakları olduğunu söylüyor) insan merkezli bakış açısıdır. Mantıklı değildir. Genel ve rahatlıkla kabul edilebilir uzaylı temasına uyduğu için sözdebilimcilerce de daha başkası hayal edilememektedir, ya da daha rahat kabul göreceği düşüncesiyle bu iddialar daima bu minvalde uydurulmaktadır.

4. Boyd Bushman bugüne dek anlattıklarıyla hiçbir başka bilim insanı ya da mühendisin değil, daha çok paranormal olaylarla ilgilenenlerin dikkatini çekmiş. Neden? diye sorarak bilhassa “Yerçekimsiz UFO teknolojisi” videolarını dinlediğimizde görüyoruz ki, anlattıklar tutarlı değil. Tutarlı olmadığı gibi, “antigravity” teknolojisi olarak anlattığı teknolojiyi bir süre sonra magnetik kuvvetlerle açıklamaya başlıyor ve bu yönde bir kaç gösteri yapıyor. Bu bir anti-gravity teknolojisi değildir. Yerçekimini magnetik kuvvetle yenmektir. Herhangi bir eşyayı elimizde kaldırarak yer çekimini yenmek gibi bir şey yani. Bu mantıkla bakıldığında mevcut hava araçlarının tamamına “anti-gravity” araçlar derdik, ama değiller.

5. Zaten iddia edildiği gibi Bushman’in daha evvel çalıştığı Lockheed Martin’de bu teknoloji mevcutsa ve sayın Bushman de bu bilgilere vakıfsa kendisini açık maaş karşılığında işe alacak bir çok rakip şirket biliyorum. Hiç olmadı herhalde Putin kendisini saraylarda yaşatırdı. Dediğim gibi, söyledikleri birazcık fizik bilen birine mantıklı gelmiyor. “Bir bilen safsatası” yapmak istemem ama ben bir uçak mühendisi olarak anlattıklarından bırakın ikna olmayı, ciddiye bile almakta zorlanıyorum. Örneğin kendisi tarafından Lockheed Martin’in uzay araçlarından yaptığı ve tersine mühendislikle geliştirdiği iddia edilen aracın planı diye gösterdiği fotoğraf, bir plan olmaktan çok uzak ve konuya vakıf insanları ikna edemez.

Neden Boyd Bushmen?

Peki Boyd Bushman gibi, 20’den fazla patente sahip, son derece zeki ve akıllı olduğunu tahmin ettiğimiz birisi niçin bu işlere merak sarmış olabilir? Neden çeşitli youtube röportajları ile sürekli aynı iddiaları tekrarlıyor?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, insanlar yaşlandıkça mevcut maddi dünyadan maneviyata, spritüalizme ve mistik deneyimlere daha çok yöneliyorlar (Kaynak1, Kaynak2). Bu kaynaklarda ifade edilen şeyler, tam olarak Bushman’ın eğilimlerini açıklamıyor olabilir. Ancak bunca yıl önemli patentlere imza atmış bir bilim insanının maddi dünyadan kopuşu manevi deneyimlere yönelmek biçiminde değil de, bu şekilde, yani kendi teknik alanının “mistik” tarafında olmak biçiminde ortaya çıkmış olabilir. Burasını kesin olarak bilemeyiz; zira bunlar -şahsıma ait- yorum ve tahminler. Kesinlik arz etmez.

Dediğim gibi, yukarıdaki nedenler “şüphe etmek ve inanmamak” için mantıklı nedenler. En azından daha dün NASA’nın gönderdiği Antares roketi infilak edip milyonlarca doları çöp etmişken, ABD’nin elinde hal-i hazırda UFO teknolojisi bulunduğuna inanmak bile son derece mantıksız görünüyor.

Bushman ne kadar süreyle gündemi meşgul eder bilinmez… Rahat uyu Bushman.

GÜNCELLEME:

Bushman’ın gösterdiği fotoğraftaki yaratık K-mart’ta satılan bir ürünmüş meğer! (Oscar goes to Serdar Başeğmez)

About Tevfik Uyar

Uçak Mühendisi, Yönetim Doktoru. Açık Bilim yayıncısı, HBT ve Yalansavar yazarı ve ödüllü bir bilimkurgucu.

27 Yanıt to “Yeni Uzaylı Masalı: Yaş 78 – Bölge 51”

  1. Tevfik Bey,

    Biz neyiz üstadım, uzaylı değil miyiz bizde? Evrenin tamamı bize mi tahsis edilmiş, eğer öyleyse Mars’a bile anca giden İnsanoğlu için biraz fazla israf olmamış mı koca evren?

    Dünya üzerinde yaşamaktan burayı ve burada olanları kanıksıyoruz. Atmosferimizin dışına dış uzaya çıkma gibi bir durumda kendi kendinize neler soracağınızın hayalini kurdunuz mu hiç? Ben bazen düşünürüm, bu gezegene uzaydan bakınca bile görünmeyen küçücük insanların akılalmaz ve kocaman düşünceleri var !
    Teleskopların haricinde de gerçekte neler olup bittiğini bile bilmediğimiz bir büyüklük var orada. Ama bu bilinmez içinde şundan çok çok eminiz ki, uzaylı denilen dünya dışı varlıklar YOK kesinlikle. ( Bilmediğimiz konuda yaptığımız dayanaksız bir söylem oldu değil mi? )

    Elbette karmaşık kavramlardan daha çok basit olanı düşünün, Tanrı insanı yarattı ve bu form yerçekimi olan gezegenlerde olabilecek bir form. Neden diğer yerlerde hayat bulan canlıların da yapısal sütürüktürleri bize yada gezegenimizde yaşayan diğer hayvanlara benzemesin, bu konuda sizin fikrinizi de duymak isterim açıkcası? Sonuçta 2 yumurta ve 1 un karışımı değiliz. Protein ve karbonhidrat gibi binlerce maddenin ve kimyasalın bir araya gelmesinden oluşmuş bir canlıyız. Bir plan dahilinde olan (nasıl bir çeşitlikte doğacağımız belli değil son ana kadar) ve CNC tezgahından çıkmış bir halimiz yok. Deri rengimizden tutunda tipimize kadar inceleyin çeşitliliğimizi derim. Zenci ve Beyaz ırkı aynı anda gören dünya dışı varlıklar bunların ikiside aynı demeyebilir…

    Gözümüzü düşünün yapısında protein , vitaminler vs vs birsürü madde var. Neticede organik bir lens ve beyin tarafından algılanan görüntüler. Üstelik ilizyon denilen olay bile mevcut , ama aynı göz hayvanlarda da mevcut (bazı retina değişiklikleri de olsa çoğunluk aynı göz yapısına sahip), yani belli bir yapısal meleke var , fazla dışına çıkılmamış gibi değil mi? Öyleyse evrende biz varsak ve bu kadar çeşitlilik varsa neden başka alemlerde olmasın ve yapısal olarak bu gezegendeki canlılara benzemesin?

    Teknoloji ve ışık hızında seyahat gibi bölümleri çok irdelemeyeceğim ama günümüzde bilim adamları bu konuları kurcalar nitelikte işler yapmıyor mu? Bizimde belki bu tür bilimsel keşifleri yapmamız an meselesi olamaz mı? Neden benzer duygularla çalışan bir sürü bilim adamı var, madem bu hızlara çıkmak ve maddenin temel yapıtaşına kadar inmek mümkün değil , CERN de ki Bilim adamları senden benden daha az şey biliyor olamaz sanırım, değil mi?

    Gördüğünüz gibi toplumun doğru bildiklerine sorulacak birsürü mantıklı yada mantık dışı sorular var. Bende sizin aldığınıza benzer bir eğitim aldım ve Jeoloji Mühendisiyim. Gezegenimiz hakkında biraz da olsa bilgim var. Ve hiç gidilip bilinmese de Fizik kurallarına göre Dünyanın bir çekirdeği var ve maddenin katı halinde. Yine basınç- sıcaklık sabit değer eğrilerine göre sıvı ve akışkan olan Manto bölümü de olmak zorunda. Peki ben üzerinde bulunduğumuz bu taş tabaka tamamen sıvı bir küresel yüzeyin üzerinde ve belli bir yönü olacak şekilde hareket ediyor tektonizma denilen olay, depremler ve kıta hareketleri bu yüzden oluyor değidiğimde bana inanıyor musunuz? Cevabınız evet ise , Galileo yu dünya yuvarlaktır dediğinde neden ve niçin yargıladılar, Cepornicus o zamanlarda bahsettiği güneş merkezli bir evren teorisinde yanlışmıydı? Hani dünya tepsiydi?

    Neticelersem; onlar maket oyuncak kullanmış, bense sorularımda hepimizin bildiği bilimsel verileri ve şu an yapılmakta olan deneylerden bahsederek şüphe yaratıyorum, yani umarım şüphe uyandırabiliyorumdur. Ayrıca bu tür çok gizli verileri saklamak için o maket uzaylının ne kadar zaman içerisinde yapılıp satılacağı konusuna da hakim olabiliriz değil mi? Sırf bu saman altı operasyonu için oyuncaktan 10.000 adet bastırıp dağıtsalar yeterli etkiyi yapar sanırım. En azından diğer yalanlama ve unutturma operasyonları kadar mali külfiyetide olmaz. Süper gizliliği olan resim ve dosyalarada kanaatimce bir numara verilmez çünkü en iyisi halkın gözü önünde olmasıdır yani birseyi saklamak istiyorsan göz önünde bir yere koy demişler.

    Eğer benim kendimide dahil ederek yaptığım şu nacizane eleştirimide anlayışla karşılarsanız memnun olurum ” Biz bence bilgi yetersizliği nedeniyle irdeleyemeyeceğimiz konulara girmeyelim üstadım, toplumları aydınlatırken belli bir birikim seviyesinde olalım. Bilmeyen kişiyi sorgulamayalım, onlara bildiklerimizi öğretelim ve aynı yaradılışta olduğumuz bu kişilerden öğrendikleriyle kendi sorgularını kendilerinin oluşturmasını isteyelim.”

    Size de olayları kaynakçalarla araştırıp incelemeniz ve interneti bu şekilde kullanmalısınız öğretisini insanlara aşıladığınız için ve bu bilgi kütüphanesini doğru kullanmak adına verdiğiniz mücadele için teşekkür ederim Tevfik Bey.

    Sağlıcakla kalın.
    Saygılarımla.

    Beğen

    • Tevfik Uyar 01 Kasım 2014 04:31

      Uzun yanıtınız için teşekkür ederim ama yantını gerçekten merak ettiğim iki sorum var:

      1. Size “Evrende bizden başka canlı yoktur” iddiasında bulunduğumu düşündüren cümlemi yazar mısınız?

      2. “Evrende yalnız olmadığımız” = “Diğer uygarlıklardan birinin videoda iddai edildiği gibi 68 ışık yılını 45 dakikada kat edebildikleri bir teknolojiye ulaştığı, bizi kesinlikle ziyaret ettiği, ABD’nin bunlardan birisini ele geçirdiği, burada yaşayan mühendislerin uzaylılarla muhabbet ettikleri, bu mühendislerin bazı fotoğrafları gizlice çıkardıkları, bir gün bu mühendislerden birisi bu fotoğrafı basınla paylaşır diye benzer bir oyuncağın üretilerek K-mart’ta satışa sunulduğu, başka hiçbir mühendisin hala olayı gizli tutmak istedikleri için Bushman’ı doğrulamadığı, ABD’nin UFO teknolojisine sahip olup bunu şu ana dek çeşitli nedenlerle kullanmak istemediği ve daha pek çok olay zincirinin gerçekleştiği ve Bushman’ın da bu videoda gerçekleri anlattığı” eşitliğine nasıl ulaştığınızı daha sadece cümlelerle ifade edebilir misiniz? Gerçekten de bu olaylar zincirinin bu kadar organize olabileceğine ve gerçekleşebileceğine samimiyetle inanıyor musunuz?

      Beğen

      • Merhaba Tevfik Bey,

        Yazımı okumanıza çok sevindim fakat aynı zamanda da beni anlamamanıza üzüldüm açıkcası.

        1) Size göre evrende bizden başka canlı yoktur iddasında bulunmadınız ama yazınızın başlığına bakınca, size neden böyle cevap verdiğimi anlayacağınızı umuyorum. Bu nedenle cevabım uzun oldu, çünkü bu konunun Masal olmadığı hakkında ki düşüncelerimi sizin tarzınızla, yani bilimsel dayanaklarla şüphe oluşturmaya çalışarak size kendimce aktarmaya çalıştım.

        2)Diğer konu; rahmetli Mühendis amcamızın bahsettiklerinden zaten bende zerre kadar bahsetmedim ve herhangi bir iddia da bulunmadım. Hatta yaptıklarının yapılabileceğininde farkındayım bunu da belirttim. Bulunduğum tek iddia koca evrende hiçbirşey bilmememize rağmen en iyi bildiğimizin şeyin Uzaylıların olmadığı savını korumak gibi görüntü çizdiğinizi size aktarmaya çalışmaktı.

        Beni kişilerin yazdığı ve oynadığı masallar ilgilendirmiyordu açıkcası. Bunun bir masala dönüştürülmesine karşıyım sadece. Masal ve gerçek zıt anlamlar çünkü. Ben de tam aksine gerçekte var oldukları tezinin olmadıkları tezi kadar gerçek olduğuna inanıyorum yani , Carl Sagan’ın dediği gibi : Kanıtın yokluğu,yokluğun kanıtı değildir.

        Sevgi ve saygılarımla.

        Beğen

      • Tevfik Uyar 01 Kasım 2014 14:33

        Yeniden merhaba.

        Anladım. Siz daha felsefi ve genel bir bağlamda ele alıyorsunuz. Yalnız Sagan’ın sözüyle ilgili küçük(!) bir düzeltme yapmama müsaade edin:

        “Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir; ancak varlığın kanıtı hiç değildir. Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıtlar gerektirir.” Carl Sagan.

        Cümlenin tamamı budur ama pek çok yerde, bu tip iddiaların sahiplerinin işine geldiği için sadece ilk 1/3’lük kısmı kullanılıyor.

        Bilmukabele sevgi ve saygılarımla.

        Beğen

  2. Bu Konu Kafama Takılmıştı (Serdar Başeğmez) çok t ederim bu konuyu analiz ettigin icin 51. bölge araştırmasına girmiştim

    Beğen

  3. Ahmet Demirpınar 30 Ekim 2014 19:42

    Madde1’de dediğiniz “Bushmen’in bunu ilk kez yapmaması” söylediklerini çürütmekten çok destekler mahiyette olmuş.Öyle ya, yıllarını bilme vermiş biri bunları ilk kez söyleseydi bu saate kadar neredeydi derdik ya da bunadı. “Kameranın yakından çekmemesi, yaşlandı da mistisizme kendini verdi” söylemleri, iyi kötü bir bilim adamını eleştirecek bilimsellikte olmadığı kanaatindeyim. Hayvanlarla insanlar farklı yaratıldığı halde göz adedi sayısı aynıysa uzaylılar neden 2 göze sahip olmasın, gösterdiği canlılar 2 göze 5 parmağa sahip diye mi inandırıcı değil, 8 parmaklı 5 gözlü olsaydı mantıklı mı diyecektik. Diğer konu Bushmen’in uzay araçlarını açıklarken gösterdiği tutarsızlık konusu; buna da denilebilecek odur ki bu konu başarıya ulaşmış olsaydı zaten her ülkenin bir ufosu çoktan olmuştu. Ayrıca her bilim adamının rüyasıdır saraylarda yaşamak ama tarihte kaçına nasip oldu ki bu. Newton yerçekimini bulunca O’nu sarayda mı yaşattılar. Zaten bilimde teori, sadece varsayımdan ibaret değil mi? Dünyanın düz olması yuvarlak olmasından daha mantıklı değil miydi? Sormuşsunuz ya; neden “bu işlere” merak salmış Bushmen? Bence merak etmiş. Saygılar:)

    Beğen

    • Eren Ceylan 12 Mart 2015 09:01

      Bushman amcamıza getirilen bazı eleştirileri yeterli bilimsellikte bulmamışsınız, ardından da “hayvanlarla insanların ayrı yaratıldığı” düşüncesi üzerinden bir eleştiri getiriyorsunuz. Yanlış anlamayın, bilimsellik aramak güzel ancak hemen ardından herhangi bir şeyi eleştirecek, hatta her açıdan bilimsellikten uzak bir eleştiri getirmeniz tuhaf. Bilimden çok felsefi bir önerme üzerinden gidiyorsunuz denebilir. ]Bu arada kurduğum cümleleri sadece “bilimsellik bahsi geçen bir cümlenin hemen ardından öyle bir ifade gelmesi tuhaf” anlamını verecek şekilde düzenleyemedim şu an. Önce cümle üzerinde bir yorum yapmadım.]

      “Neden uzaylıların da 2 gözü olmasın ki?” Sanırım bu sorunuza, pek kabul edebileceğiniz tarz bilimsellikte cevap verilemez sanırım. Zaten yeterince açıklamışsınız nedenini de, tekrar etmeye pek gerek yok.

      Onun dışında, bilimde teori, sadece varsayımdan ibaret değildir. Halk arasında ve TDK sözlüklerinde sadece varsayımdan ibaret olabilir belki, ancak konu “bilimsel teori” olunca anlamı değişiyor. Tekrar bir göz atsanız fena olmaz sanırım. basitçe: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuram#Bilimsel_Kuramlar

      Beğen

  4. Libra Squamis 31 Ekim 2014 02:33

    Çok teşekkürler bu güzel yazı için

    Beğen

  5. you name it 01 Kasım 2014 00:24

    Bende ters mantiktan hareketle sorayim madem? 90 yasindaki adamin isi gucu kalmamis k-mark dukkanindan uzayli portatipi alip youtuba video mu eklemis? kaldiki bahsi gecen adam senelerce dunyanin en onemli firmalarinda calismis taninan bir bilim adami, 90 inda ölmeden sansasyon yapayi mi demis acaba!..acaba soyle olmus olamaz mi w-mart videodan sonra gizli guclerden gelen emirle olayi sulandir (komiklestir ki inandiriciligini yitirsin) senaryosuyla-50 yildir devam eden ayni tiyatro oyunu- olayi bu noktaya tasimislardir..

    Bundan baska daha imkansiz olan hangisidir acaba`? sadece bizim galeksimizde bulunan 100 milyar yildizin etrafinda dolanan belki trilyonlarca gezegende -ki bizim galaksimiz gibi 100 ile 200 milyar arasinda galaksi oldugu biliniyor- baska yasamlarin olmamasi mi yoksa daha dibimizdeki marsa bile insanli ucamayan bizlerin kainattaki tek canlilar oldugu mu daha mantiklidir? yoksa gezegenleri bizden belki milyrlarca yil once olusmus olabilecek canlilarin bizim bugun anlayamayacagimiz teknolojiler kullanarak dunyamizi ziyaret etmesimi daha mantiksizdir? Mantik sizin 2014 yilinda sahib oldugunuz mantigin gercek mantik olduguna inanmak degildir. Petrol icin, din icin birbirini kesen insanoglu herseyi bildigini sanacak kadar yuzsuzdur de ayni zamanda!

    Adam nekadar gercegi soyluyor tartisilir! Ama tartisilmayacak birsey varki o da kainattaki tek akilli canlilar olmadigimizdir, inanmak istemiyorsaniz inanmassiniz ama matamatigin bile inkar edemedigi bir gercek vardirki -drake denklemi-o da kainatta tek olmadigimiz! Ha doksanlik amca gormusmudur gormemismidir tartisilir ama ben 90 ina gelmis kaybedecek hicbirseyi olmayan (bu birinci maddenizi aciklamaya yeter-yillarca korkutulup gizlemis olmasi cok muhtameldir) bir adama inanmayi adamin w-mart tan uzayli kuklasi alarak youtube a video ekledigini mantikla aciklamaya calisan sizden daha cok 90 li kamcaya güvenmeyi yeglerim tercih meselesi tabi!

    Beğen

    • Tevfik Uyar 01 Kasım 2014 04:19

      Bana göre kesinlikle bu kadar büyük bir evrende bir yerlerde gelişmiş canlı bir uygarlık olması daha muhtemeldir. Ancak evrende bir yerlerde gelişmiş bir canlı uygarlık olması, geçmişinde başarılı bir mühendis olan her amcanın doğru söylediği anlamına gelmez.

      Nedense insanlar “uzaylılar yoktur” demişim gibi yanıt veriyorlar, ki buna siz de dahilsiniz. “İnanmak istemiyorsaniz inanmassiniz” demişsiniz ancak ne bu yazımda ne de başka bir yazımda ben evrende yalnız olmadığımıza inanmadığımı beyan ettiğim bir cümle hatırlamıyorum. Aksine SETI@Home çalışmalarına da katılan, “umarım vardır ve buluruz” diyen insanlardan biriyim.

      Evrende yalnız olmadığımız fikri ile sizin tabirinizle 90’lık amcanın söylediklerinin doğru olması arasında niçin birebir ve örten bir ilişki kurduğunuzu anlamadım.

      Beğen

    • Eren Ceylan 12 Mart 2015 09:12

      Büyük güçlerin emriyle piyasaya hemen uzaylı oyuncakları sürülür fikrini ortaya atanlar, acaba ürünün satışa çıktığı tarihle videonun çekim tarihlerini hiç araştırdılar mı? Ya da hiç düşündüler mi?

      Beğen

  6. you name it 01 Kasım 2014 21:19

    Evrendeki tek akilli canlilar olmadigimiz fikrini sizinde paylasmaniz güzel, keza mantiginda, matematiginde ulastigi sonuc bundan farkli degil..fakat adam 51.bölgede calismis ve bu kabul goruyorsa yada biliniyorsa orada uzayli fotograflari oldugunu iddia ettigi bilgileri yayinliyorsa ” 90 lik amcanin” bunlari videoya koyarak ne cikar etmeyi umdugunu dusunmeye calisiyorum ama cok fazla ona yarar saglayacak bir durum degil bu yaptigi! Bunu yapan 30 luk sakaci bir arkadas olsaydi haliyle ciddiyedi daha az olurdu ama 78 ine dayanmis ölum dosegindeki amcanin olmeden sunu bir aydinlatayim da milletin de haberi olsun mantigi ile hareket ettigini dusunuyorum, yaniliyor olabilirmiyim tabiki mumkun ama yalanlamaya calistiginiz size gore mantikli sebepler inandirici degil, bir temele-bilgiye dayanmiyor..

    Son cumlenize istisnaden neden evrende yalniz olmadigimizla 90 lik amcanin soylediklerinin dogru olmasi arasinda iliski kurdunuz demissiniz..Eger adam uzayli degilde 51.bolgede kedi gordugunu gosteren resimler yayinlasaydi konusu dahi acilmayacakti ama gordugunu iddia ettigi fotograflar uzayli fotografi oldugu icin “imkansizi oynuyor” mantigi ile hareket edildigi icin bu bagi kurdum..Ama siz kendiniz de soyleissiniz evrende yalniz olmadigimizi dusundugunuzu, dolayisiyle kisisel olarak degilde genel olarak 51.bolgede dunya disi akilli varlik gormekle- kedi gormek arasindaki “imkansizlik” meselesi arasinda bag kurmak icin iliski kurdum 🙂 iyi mi ettim bilmem artik..

    Beğen

  7. Tevfik Bey, yazınız hk.da oldukça eleştirisel yaklaşımlar olmuş ancak rastgele internette gezinirken bulup okuduğum analiziniz için şahsım adına teşekkür ediyorum. Benim için olaylara farklı açıdan yaklaşılarak irdelenme imkanı olduğunu görme fırsatı verdi. Hayatınızda başarı ve mutluluğun daim olması temennim ile.
    Saygı ve hürmetler…

    Beğen

    • Tevfik Uyar 15 Ocak 2015 04:21

      Ne mutlu, teşekkürler. Haklı eleştiriler olduğu kadar haksız eleştiriler de gördüm. Genelde “bunlar çürütmeye yetmez” minvalinda bu eleştiriler. Bu tip bir iddiayı zaten çürütmek mümkün değildir. Yazıda da belirttiğim üzere, bunlar “şüphelenmek için nedenler”. Yani “mantıklı şüphe”.

      Beğen

  8. Özgür BALCI 11 Kasım 2014 12:09

    Boş verelim bunları bilim ve teknolojide zirve yapmak için çalışalım, bizler başka gezegenleri keşvedelim. Bize uzaylı desinler 🙂

    Beğen

  9. Ben de 90 yasında hayatını buna adamış bir bilim adamı olsaydım eğer , son gunlerimde insanlık adına merak uyandıran ve uzun yıllardır tartışılan “uzaylı var mıdır yok mudur veya uzayda başka yaşam alanları var mıdır yok mudur” sorularına cevap arayan insan ırkını bilgilendirmek isterdim bilgim ölçüsünde vicdanen. ki adamcagız son yaşlarında elindeki bulguları bize aktarmak istemiş iyilik adına. Bunda bir kötü amaç sezemedim. insanlardan gizlenen birçok olay olduğuna inanıyorum. Dünyanın bir ucundaki bir kişinin yaşadığı bir olayı aynı anda dünyanın öbür ucunda yaşayan başka kişileri ve benzer olayları duyuyoruz. bu olayları aynı olarak veya benzer olarak ve aynı zamanda farklı kişilerin yaşaması mümkün olmaz diye düşünürüz ama oluyor . Demek ki birseyler var ve oluyor. sık sık gorulen ufolar vs. Yaşlı bir adamın bu bilgileri yalan atıp sansasyonel bir reklam amacı olarak kullanması mantıksız. meşhur olmaya ihtiyacı mı var ki yapsın böyle birşeyi. İyi niyetli olduğunu ve doğru olduğunu düşünüyorum.

    Beğen

    • Eren Ceylan 12 Mart 2015 09:21

      Yalnız yazıda belirtilen bir durum var, adam bunu ölmeden hemen önce son bi gayretle itiraf etme olarak yapmıyor, yıllardır savunduğu bir durummuş.

      Beğen

  10. Hmm gercekden guzel bir yazi olmus peki yasli bir adam neden tum dunyayi kandirmak isteisnki biraz sacma geldi ama sanirim dogru fakat bu busmn i tanikadan once bnk dusuncem uzaylilar var ve iyi kotu olarak ayriliyorlar ama bilemiyorum uzaylilara inaniyorum ama bu adam bir sahtekarda olabilir

    Beğen

  11. Akın ÖZTÜRK 25 Haziran 2015 01:34

    İnsan dışı varlıkların insanlardan daha gelişmiş teknolojiye sahip olduğunu neden ısrarla düşünür insanlar? Bu aşağılık kompleksi neden? Aklımda deli sorular.

    Beğen

  12. Dünya bilim tarihine geçecek bir bilgiyi sunuş biçimine bakarmısınız, tam bir işportacı kurnazlığında; Gösterdiği ne olduğu belli olmayan fotoğraflar sadece…

    Boyd Bushman amcayı dinledikten sonra insanın aklına ” vay bee amerika uzaylılarla irtibata geçmiş, ne biçim süper- siber teknoloji elde etmişlerdir ulan” gibi düşünceler gelmesi yüksek olasılıktır… Bu da onların daha saygın olmasını ve hatta korkulmasını en azından çekinilmesi gerektiğini bilinç dışına aşılamaz mı?

    Yukarıda bir arkadaş bu konuyu manüple etmek için bu uzaylının oyuncağını yapmışlardır gibi bir önermede bulunmuş…

    Karşı önermem şu; ABDliler bu amcaya üç beş kuruş verip ” amca sana böyle bir video yapalım, torununa lolipop alırız” demiş olamazlar mı? Adam yediği kaba tükürür mü? Hele de ömrü 51. bölgede geçtiyse…

    Beğen

    • Yort Sabul, sizin oyuncak hakkındaki önermeniz diğerlerinden çok daha mantıklı geldi doğrusu bana. Zaten bu uzaylı meselesinde, diğer bilinmez konularda olduğu gibi, ABD’nin kendine pay çıkartacak şekilde bir tavır ortaya koyduğunu görüyoruz. 51. Bölge hakkındaki söylentilerin, Amerikan film endüstrisinin, ufo haberlerinin ABD’nin ne kadar güçlü ve ileri teknoloji sahibi olduğuna ve sadece dünyayı değil, kainatı bile elinde tuttuğuna vurgu yaptığını görmemek imkansız. Kapitalizmle beraber bu korkutma, hayran bırakma politikası işe yarıyor görüldüğü gibi.

      Evrende başka canlılar olabilir elbette ama bunlar akıllı yaşam formları olmak zorunda mı? Bulunan canlı illa oksijen mi solumalı? Bence hayır. Bir gezegende bir bakteri türü keşfedilse bile çok değerli ve evrende yalnız olmadığımızı gösterir. Filmlerdeki koca gözlü, uzun parmaklı ve yüksek teknolojili uzaylıyı bekleyeceğimize ve Amerika’nın neyi gizliyor olabileceği üzerine çene yoracağımıza uzay araştırmaları yapsak ve orada bir yerlerde basit bir canlı formu bulsak herhalde daha doğru olur. Öbür türlüsü öğrenilmiş çaresizlikten başka birşey değil.

      Beğen

  13. burak güner 01 Temmuz 2016 13:08

    yazınızı zevkle okudum.bushman 20 ye aşkın patenti olan bir insan evet cok yerlerde calısmıs evet..lakin sizinde yazdıgınız gibi deli saçması sey için dikkat çekmek için ve bu nesneyi göstermek için neden ölüm döşeğini bekledi?
    şimdi gelelim sorularıma,

    1-sizce aya gidilmemesinin sebebi nedir?marsa bile gidiliyorken..sakın herseyi keşfettik demeyin daha dünyanın yüzde 90 nını ve türlerin belli bir kısmını keşfetmişken…
    2-marsta sizce yaşam var mı? varsa eğer gelme ihtimali nelerdir?
    3-area 51 gerçek mi? bence H.A.A.R.P kadar gerçek ama sizin cevabınızıda merak ettim
    4-yıldız savaşları kadar olmasada zulkarneyn de adı geçen yecüc ve mecüc uzaydan gelicek olamaz mı?
    5-nikola tesla ışınlamayı bulduysa bu sizce geliştirilmiş olamaz mı?
    6-bushmanı bilmem ama kütahyadan antalyaya doğru yol alırken saat gece 3 civarında bir ufo gördüm…yuvarlak ve yere yakın geciyordu sonra cart diye kayboldu..(bunları görmemin sebebi ayı arkasına almalarıydı)..neyse kısaca bushman veya diğerleri ilgi çekselerde,çekmek isteseler ve bunun için sallasalarda,inkar edilemiyecek gerçek olan şey onların aramızda oldukları aslında….bir çok olaya 16-17 yasımdayken tanık oldum …ufo görmek hariç..sadece sunu derim ki bence bu terörist dünyada bir nefes sıhhat gibi oluyorlar ..neden mi?

    basitçe bir umut ya gelirlerse ya hakikaten iyilerse..ve hakikaten insanlığı birleştiriceklerse…
    bu yüzden bu açıdan bakıp aslında bushman yalancıda olsa…inanmak için umut etmek için güzel…bence sizde deneyin

    Beğen

  14. İlkay Erdargın 07 Temmuz 2016 18:28

    Merhaba yazıyı ve yorumları okudukça farkettim ki olay Bushman’ın gösterdiği fotoğraftaki yaratığın bir maket mi yoksa gerçekmi olduğuna odaklanmamızdan çok genele doğru yayılmış. (uzaylılar vardır yada yoktur vb. gibi… ) ve Bushman’ın gösterdiği fotoğraf ile K-mart’ta satılan maketin resmini karşılaştırmaya başladım. ve farkettimki iki resimdeki yaratığın kafasının boyutu birbirlerinden oldukça farklı, Şöyleki; Bushman’ın gösterdiği fotoğraftaki yaratığın kafasının altında kafayı tutan bir insan eli görülüyor (linkteki videonun 14:57 dk sında ( https://www.youtube.com/watch?v=U9mYuPMHlj8 ) ) baş parmağı hariç elin diğer 4 parmağının yaratığın kafasına temas etmekte olduğunu görüyoruz, yaratığın kafasının boyutunu insan elinin 4 parmağına dikey olarak orantılarsak kafanın boyutu elin 4 parmağının yaklaşık 3 katı kadar (çeneyi en alt nokta olarak kabul ederek) ancak; K-mart’ta satılan maketin resmine baktığımızda kafanın çok daha küçük olduğunu düşünüyorum ( arkasındaki ofis koltuğu yada diğer nesnelere orantılayarak bu varsayıma sahip oldum)
    Özetle bana göre ; Bushman’ın gösterdiği fotoğraftaki yaratık ile K-mart’ta satılan maketin ebatsal olarak ciddi farkı var. tabii bu benim fikrim derinlemesine bir araştırma yapmadım belki K-mart’ta satılan maketlerin daha büyükleride vardır, yada fotoğraftaki ebat farklılıkları konusunda yanılıyor olabilirim ama ben iki resimdeki nesnenin farklı olduğunu, ve bu olayın yalnızca yukarıdaki maket resmine bakılarak yalan olduğu kanaatine varmanın yanlış olacağını düşünüyorum.

    Beğen

    • Darmaduman 26 Nisan 2020 23:24

      Bir yaratığın varlığına ona benzeyen bir nesnenin ebati ile karşılaştırarak karar vermemizin bizi doğru cevaba yaklaştiracagini açıkçası pek dusunmuyorum ayrıca bahsettiğiniz nesnenin , elindeki fotoğrafın bir uzaylı fotoğrafı olduğu iddia edilen uzaylıya benzetmek amacı iyapılmadığını dusunecek olursanız yanılma ihtimaliniz var tam olarak yanildiginizi söyleyemeyeceğim çünkü bahsettiğiniz nesne ya da maket ne zaman üretildiğini,satışa çıktığını bilmiyorum

      Beğen

  15. Barış İÇSEZGİ 07 Mayıs 2020 03:44

    Boyd Bushmanın gösterdiği deliller yazınızdakinden fazla durumda.Her ne kadar Boyd Bushman’ın 51. bölge gibi içerisinde ne olduğu hiç kimse tarafından bilinmeyen bu denli korunan bir yerden fotoğraflayarak ve ya videoya alarak çıkartabilmesi bana çok saçma gelse de velev ki yaşı ve güvenilirliği ile bir şekilde başardı o zaman söylediği şeyleri sorgulamamız da gerek. Bahsettiği çok farklı bir kaç konuya günümüzle bağdaştırmaya çalışıyorum. Bir açıklamasında ‘ABD hükümetinin uzaylılarını bildiğini söyleyen Boyd Bushman, uzaylıların dünyanın fazla nüfuslu bölgelerini yok etmeye çalışacaklarını, böylelikle geride kalan daha az nüfuslu bölgeleri daha rahat kontrol etmeyi amaçladıklarını’ söylemiş. (Bu bilgiye internette bir kaç yerde rastladım)
    Yorumu attığım tarihte ülkece evde karantina durumundayız Corona virüsü yüzünden.Corona virüsü Çinde yani dünyanın nüfus denince akla gelen ilk ülkesinde başladı. Bu virüs Amerikaya sıçradı ve en fazla vaka sayısı orada, aynı zamanda bu sıralarda NASA ‘ufo’ videoları yayınladı ki yazınızı bunla ilgili dolanırken buldum. Virüsün yarasalardan bulaştığı biliniyor zaten bu eskiden de bilinen bir virüsün yeni nesli. Fakat ilk bulaşan insanların yarasa ile herhangi bir teması olmadığı da iddaa ediliyor Çin tarafından. Bana fazla komplo teorisi üretiyor diyebilirsiniz fakat bunlar tesadüf mü yoksa altında bir bit yeniği aramaya değer mi , alıştırılıyor muyuz?
    Yaşıyla ilişkilendirirsek bunu ölmeden önceki bir itiraf olarak da düşünebiliriz o kadar patenti başarısı olduğu halde insanlar tarafından tanınmadığı için içerleyip ünlü olmak istedi diye de düşünebiliriz. Etrafınızda elbet çocuk gibi davranan yaşlı vardır ne dediğimi anlamışsınızdır.
    Her ne kadar açıklamaların insanların tahmin ettikleriyle fazla örtüştüğü insanlara inanması en kolay şeylerin söylendiğini düşünsem de genel kanının çıkış noktasının sadece filmler olmadığı zaten eskiden beri uzaylı gördüğünü iddaa edenlerin ortak oluşturduğu uzaylı profili olduğunu düşünüyorum.
    Makine mühendisliği öğrencisiyim ve kanıt olarak bir mühendisin bu kadar az şey sunması ,özellikle o çizimleri kanıt diye koyması gerçekten bana da komik geldi.
    K-martta satılan bir ürün olmasını da Boyd’un söylediklerini yalanlayacak kadar önemli bulmuyorum , Boyd’u itibarsızlaştırmak için bunu yapmak çocuk oyuncağı. O fotoğrafın ne zaman çekildiği de belli değil o oyuncağın ne zaman çıktığı da. Hatta ben olsam kesinlikle uzaylıların oyuncağını yaptırırdım ileride bir sızma olmasına karşın ve oyuncak fotoğrafıyla insanları kandırıyorlar diye yalanlayabilirdim.
    Ben yazınızı oldukça tutarlı buldum,çoğu noktasına da katılıyorum.Fakat Boyd Bushmanın söylediklerini yalanlayabilecek kadar yeterli bulmamakla beraber Boyd Bushmanın söylediği şeylerin hepsini şüpheli buluyorum ve bu yazınız ile şüphelerim daha da arttı.Bana daha fazla soru sordurttuğunuz ve Bushmanın açıklamalarına körü körüne inanmamak noktasında yol gösterici bu yazınız için teşekkür ediyorum.

    Beğen

  16. Pentagon kabul etti. Ufo video görüntülerini. inanılmaz hareket gücüne sahip ufolar. 2004-2015. Buna ne diyeceksin.

    Beğen