Podcast: 5 – Alternatif Tıp

naturalmedical-symbol-copy-285x300

Alternatif tıp, neye alternatif sunuyor?

Bu bölümde, sitemizde sıklıkla değindiğimiz alternatif tıp konusuna genel bir giriş yapıyor, alternatif tıp kavramı, etkinliği ve popülerliği hakkında sohbet ediyoruz.

 

Yayın akışı:

  • Alternatif tıp nedir, neye alternatif sunuyor?
  • Bir yöntemin işe yarayıp yaramadığını nasıl anlarız?
  • Alternatif tıp neden popüler?
  • Alternatif tıp yöntemlerinin ne zararı var? Kullananlar nelere dikkat etmeli.

Katılımcılar:

  • Tevfik Uyar
  • Dr. Çağrı Yalgın
  • Dr. Işıl Arıcan

 

Yalansavar podcastinin bu bölümünü dinlemek için şu yöntemlerden birisini kullanabilirsiniz:

About isil_arican

Yalansavar'ın kurucusu, San Fransisco'da yaşayan bir Tıp Doktoru. Stanford Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde Klinik Bilgi İşlem Direktörü. Bay Area Skeptics Yönetim Kurulu Üyesi. Boş zamanlarında sözde bilimle savaşıyor, Yalansavar'a ve Trepanasyon'a yazıyor, TED çevirileri yapıyor, kedi seviyor, evde bira kaynatıyor, bir de bu aralar The Witcher oynuyor.

11 Yanıt to “Podcast: 5 – Alternatif Tıp”

  1. Özgür BALCI 14 Nisan 2016 17:07

    Bir doktor insanı sevmiyorsa o mesleği yapmamalı.

    Beğen

  2. Merhaba, “Karanlığa lanet okumaktansa, bir mum yakmak yeğdir.” cümlesinde virgül kullanmazsanız daha iyi olur kanaatindeyim.
    Başarılar, takipçinizim 🙂

    Beğen

  3. Özgür BALCI 18 Nisan 2016 13:53

    Ben normal sıradan halktan biriyim ve kendi hissettiklerimi söylemek istiyorum. Baryum kızları yazısından yola çıkarsak gördüğüm şu; zamanında bilime güvendik bilim insanlarının dediklerini yaptık sonuç, insanlar hayatları ile ödediler. Bol sütlü doymuş yağlı Sana margarin yağı yiyin dediler, çocuklarınıza her sabah ekmeğine sürün üstüne şekerde dökün yetirdin dediler. Sonrasında anladık ki yüzyıllardır oluşan reflekslere göre yeme tarzı en doğrusuymuş. Meğer doymuş yağ damar tıkanıklığı yapıyormuş.(bilmiyorum araştırmak lazım yapıyor mu yapmıyor mu?  ) Şimdi ben nereden bileyim şuan ki bilimin dediğinin doğru olduğunu. Birileri de çıkıp bunları önümüze koyup bilim bakın işte sizi böyle kandırıyor doğru yol benim yolumdur diyor oda beni sömürüyor. Ben şimdi nereden bileyim alternatif tıbbın doğru olduğunu. Normal tıpta da safsatacı var. Alternatif tıpta da var. Ya da Alternatif tıp altındakilerin hepsi safsatacı. Doğruyu sorgulamak için elimdeki bilgilerde yanlışmış meğer. Bildiğim doğrulara göre kendimi korumaya çalıştım ama oda yanlışmış herkesin doğru dediği doğru değilmiş. Şimdi ben bu karanlıklar denizinde ne yapayım? Geriye ne kaldı şimdi. Son söz “Allah bizi korusun!” (Bana şu kadar bağış yap Allah sizi koruyacaktır. Offf! Buda mı yalandı : ) ).

    Beğen

  4. Cihangir DURSUN 20 Nisan 2016 19:09

    Burada kullanilan iki yilanli kanatli logo da bir alternatif aslinda. Caduceus aslinda Hermesin tasidigi altin asasi iken (ve tip ile hic ilgisi yokken) amerikan ordusu revir birlikleri tarafindan logo olarak kullanildiktan sonra tip ile ozlestirilmistir. Asclepius kemikleri titriyordur simdi 🙂

    Beğen

    • isil_arican 23 Nisan 2016 02:09

      Evet haklısınız, Caduceus logosu ile Asclepiusiun asası çok karışıyor, hatta ABD’deki bazı tıp kurunları bile yanlış logoyu kullanıyorlar. Gerçi Alternatif Tıp için bence ticaret sembolui olan Hermes’in asası daha uygun 🙂

      Beğen

  5. Teşekkürler yayın için. Aklıma şu geldi. 🙂

    Beğen

  6. Alper Kaan 25 Nisan 2016 15:49

    Işıl hanım merhabalar. Uzun zamandır ekip olarak yaptığınız çalışmaları elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Podcast serinizi de severek dinliyorum fakat daha farklı bir kaynağa yükleme imkanınız var mı acaba? Zira sık sık durduk yere takılıyor ve sayfayı yenilemeden dinleyemiyorum. Kaldığım yerden dinleme imkanım da olmuyor. Hulkshare gibi bir kaynağa yahut soundcloud gibi bir siteye yüklerseniz daha rahat dinleme imkanına kavuşabiliriz.
    Sevgi ve saygılar

    Beğen

  7. Ben bu podcast’leri şimdiye kadar hiç dinlemedim… (kulaklarımda sorun yok) 🙂 Keşke yazıdan vazgeçmeseydiniz…

    Beğen

    • isil_arican 12 Mayıs 2016 17:51

      Merhabalar, umuyoruz bir ara podcastları da denersiniz. Ama gönlünüzü ferah tutun çünkü yazı yazmaktan vaz geçmedik. Sırada pekçok taslak mevcut.Sadece bu aralar tüm yazarlarımız biraz yoğundu, yakın zamanda yeni yazı çıkamadık. Makale yazmayı bırakmış ve siteyi tamamen podcasta dönüştürmüş değiliz 🙂

      Liked by 1 kişi

  8. Alternatif tıpta en güzel şey binbir çeşit bitkisel yağlarr

    Beğen