Podcast:14 – Dünya Dışı Yaşam (1)

© Jan-Petter Jørgensen behind Skjervoy north breakwater.

Norveç Spiral Fenomeni © Jan-Petter Jørgensen

Podcastımızın bu bölümünde dünya dışı yaşam ihtimalinden ve sıklıkla medyada duyduğumuz UFO (tanımlanamayan uçan cisim) gözlemlerinden bahsediyoruz. Uzunca bir sohbet olduğu için, bu konuyu arka arkaya iki bölüm halinde işleyeceğiz.

 Yayın akışı:

  • Dünya dışı yaşam mümkün mü?
  • Drake eşitliği ve evrenin büyüklüğü
  • Yaşanabilir gezegen arayışı ve Kepler misyonu
  • Belirli başlı UFO gözlemleri, Roswell olayı

Bölümde bahsedilen kaynaklar ve ilgili bağlantılar:

Katılımcılar:

  • Işıl Arıcan
  • Cüneyt Özdaş
  • Kaan Öztürk
  • Tevfik Uyar

 

Yalansavar podcastinin bu bölümünü dinlemek için şu yöntemlerden birisini kullanabilirsiniz:

About isil_arican

Yalansavar'ın kurucusu, San Fransisco'da yaşayan bir Tıp Doktoru. Stanford Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde Klinik Bilgi İşlem Direktörü. Bay Area Skeptics Yönetim Kurulu Üyesi. Boş zamanlarında sözde bilimle savaşıyor, Yalansavar'a ve Trepanasyon'a yazıyor, TED çevirileri yapıyor, kedi seviyor, evde bira kaynatıyor, bir de bu aralar The Witcher oynuyor.

7 Yanıt to “Podcast:14 – Dünya Dışı Yaşam (1)”

  1. BirKullanici 25 Şubat 2017 12:34

    Kapadokya daki ufo müzesi olayı, gezici ufo müzesi tırının o dönem orada olması olabilir.

    Beğen

  2. dünya dışı yaşam denince genelde insanların aklına dünya dışı medeniyetler geliyor. gerçi bu biraz da medyanın abartması ve oluşan beklentinin bir sonucu sanırım, manşet “uzaylılar aramızda” olunca bunu okuyan insan uzaylılar çocuğu yollamış müsait isek akşama oturmaya geleceklermiş diye düşünüyor ama içerik “bir göktaşı içinde dna kırıntısı bulundu, bilim insanları bu dna kırıntısının uzaydan mı geldiğini yoksa dünyadan mı bulaştığını araştırdıkları söylediler” şeklinde oluyor.

    yalnız dünya dışı yaşamda insanlığın gözlem imkanlarının arttıkça beklentisini düşürmesi de enteresan, ilk başta dünyayı ele geçirecek medeniyetler bekleniyordu, sonra iletişim kursak da yeter dedik, en sonunda beklentiyi bakteri bulmaya kadar düşürdük, şimdi ise su bulsak şükrediyoruz. en sonunda başımızı sokacak dünyadan getirdiklerimiz ile yaşamı devam ettirecek kadar imkan sağlayan bir gezegene razı olacağız gibi.

    ihtimaller sonsuz olunca kesin başka canlılar da vardır diyoruz ama belki de yaşam dediğimiz şey her belli sayıda galakside belli oranda gerçekleşen sıradan bir durum değil de evrende çok nadir görülen bir tür fenomendir. kendi evrenimizde sadece dünyamızda yaşam olduğunu kesin olarak öğrensek ben çok da hayal kırıklığına uğramazdım, evrenin biraz da tarzı bu; boşluklarla gereksizliklerle ve amaçsızlıklarla dolu 🙂 en azından dünyadan bakınca öyle gözüküyor 😀

    Beğen

  3. Çok keyifli. Podcastleri youtube’a da yükleseniz güzel olur.

    Beğen

  4. erhanlale 06 Mart 2017 20:54

    anlatmaya basladiginizda herkesin hatirlayip bir anda gülmeye basladigi fotografi merak ettim, linklere ekleyebilir misiniz?

    “38:25 o birtane rus teyze vardi sebze uzayli sey yapmisti; tek bir acidan bir tane fotograf var, ya madem buz dolabinda, cek arkadas ya! insan kolunun altina alir, böyle sarilir, fotograf cekilir onunla yani…”

    Beğen

  5. gözlerimiz yollarda kaldı 😦

    Beğen